Gotmek Susu Kambing; FENOMENA 2019 BERSAMA FINAZ YUNUS & DUTA-DUTA HALALAN TOYYIBA!

¬†Assalamualaikum dan welcome kepada semua yang singgah di page¬†Family Gotmek¬†bersama Finaz & family ni! TAHNIAH kerana anda prihatin tentang nutrisi harian keluarga!¬†ūüėć

Sekarang ada hampir 1000 orang bersama kami membawa gagasan halalan toyiba! Jika kalian mahu ikut serta menyebarkan nutrisi halalan toyyiba ini, teruskan membaca bagaimana nak jadi Family Gotmek bersama kami! 

Sebelum tu Finaz & Saleh nak share macam mana boleh bermulanya journey kami sekeluarga bersama Family Gotmek ni. Sebenarnya, masa GOTMEK belum masuk pasaran lagi kami memang dah teruja bila dapat tahu ada usaha untuk mewujudkan pilihan produk halalan toyyiba. Kami memang sangat MEMILIH when it comes to food for our son, Wildan. Dari kecil memang kami berikan susu kambing kepada anak kami, Wildan.

 

Namun, semakin kami belajar dan mendalami elemen pemprosesan dalam tekologi makanan ni, kami sedar, pilihan makanan HATTA susu ni pun kena tengok betul-betul kualitinya! Tak semua susu berkualiti & bernutrisi tinggi.
Macam yang korang tahu, minum susu kambing ni sebenarnya sangat bagus untuk badan kita. Tapi ramai yang tak tahu, di luar sana ada banyak susu kambing yang sebenarnya TIDAK BERKUALITI¬†ūüėĘ Macam mana nak bezakan? Mudah je, korang cuba test simple ni :
 

susu-challenge-gotmek-larut-susu-organik-halal-toyyiba

Finaz & Saleh dah cuba dan lihat sendiri rata-rata susu kambing yang dikenali dalam pasaran tu sebenarnya TIDAK ORGANIK dan banyak dicampur dengan bahan-bahan sintetik seperti maltodextrin, pewarna tiruan dan perasa tiruan. Jadi bukan sahaja TAK LARUT, malah jadi berketul-ketul. Korang dah try ke belum #SusuChallenge?
 
Cuba bayangkanlah kalau budak kecik hari-hari minum susu kambing yang macam tu, atau mak ayah kita minum. Kita mesti ingat kalau minum susu kambing elok, ye lah, memang terbukti secara saintifik khasiat minum susu kambing; tapi kalau dah kualiti terabai? KESANNYA, badan tak dapat nutrisi yang diharapkan tu --
 

"Halal tak semestinya BAIK (Toyyiba). Tapi kalau makanan tu TOYYIBA confirm-confirm halal!"

Adakah makanan yang anda pilih sekarang bersifat ‚Äútoyyiba‚ÄĚ?

 
Okay,¬†Finaz & Saleh nak share sikit, "Toyyiba" pada asasnya membawa maksud ‚Äúbaik‚ÄĚ atau ‚Äúelok‚ÄĚ. Maknanya, produk yang bersifat toyyiba dia semestinya halal, namun produk yang halal tidak semestinya toyyiba.¬†

Kita ambil contoh mudah seperti produk makanan ‚Äúfast food‚ÄĚ yang terdiri dari air bergas (C*ca C*la, M*lo), makanan bergoreng (Mc*, K*C) dan kandungan garam/gula yang tinggi. Produk-produk ini disahkan halal, namun adakah ianya baik untuk kita (toyyiba)? Sudah tentulah tidak toyyiba kerana ia mengancam kesihatan dalam jangka panjang. Betul tak?

 
Jadi sebab itulah Finaz & Saleh¬†nak sama-sama ajak¬†you all untuk kita sebar luaskan MESEJ HALALAN TOYYIBA ni. Kami sepasukan di GOTMEK Susu Kambing, amat menekankan unsur HALAL & TOYYIBA dalam pendekatan kualiti bagi menjamin keberkesanan produk yang baik untuk kesihatan. Selain mementingkan kualiti produk, kitaorang amat memahami ‚Äúconsumer experience‚ÄĚ yang menginginkan sesuatu yang lazat dan sedap!¬†
 
Semasa Gotmek Grand Launching baru-baru ni, ramai yang baru benar-benar memahami apa yang dimaksudkan HALALAN TOYYIBA. Kami semua fall in love dengan gagasan nak bantu ramai orang di luar sana yang "in the dark" tentang kualiti makanan yang diambil setiap hari.

Intro-Picture-Duta-Gotmek-thalia-rasul-family-gotmek-halalan-toyyiba-organik

Adalah menjadi KEWAJIPAN ke atas setiap daripada kita untuk memilih daripada yang HALAL LAGI BAIK (TOYYIBA). Belum cukup sekadar halal.

Untuk menjayakan gagasan ini, wujudlah Family Gotmek. Family Gotmek adalah program meroket berbisnes dengan Gotmek samada secara Dropship atau pun secara pegang stok! Bukan main ramai lagi yang tanya-tanya Finaz tentang Gotmek ni sejak Finaz share gambar-gambar dan video.

Macam-macam soalan ada. Tanya tentang Gotmek, curious nak cuba kesedapan Gotmek sejak tengok sharing Finaz dan ramai betul ibu-ibu mesej Finaz lagi-lagi yang dah rasa kesedapan Gotmek ni tanya macam mana nak jadi sebahagian Family Gotmek dan ada juga yang terus nak jadi Distributor Partner!

Wow, memang ramai yang dah jatuh hati dengan Gotmek Susu Kambing!

Korang tak perlu risau soal ni. GOTMEK Susu Kambing ni dijamin sedap sangat! Takde susu kambing lain yang kami pernah rasa yang boleh menandingi kesedapan GOTMEK. So, korang dah ready nak ber-GOTMEK dan memecut sama-sama? Jom daftar sebagai Family Gotmek dengan RM79 SAHAJA.
Bukan yuran pendaftaran tau! Dapat macam-macam. Ye la, macam mana kalau korang nak promote kalau korang pun tak pernah merasai sedapnya GOTMEK Susu Kambing ni kan? Yang paling best,¬†kami serta Partners kami yang lain di Gotmek akan sediakan event dan modul untuk train anda sehingga berjaya asal saja¬†korang¬†bersungguh-sungguh!¬† ūüėć
.

"Man jadda Wa jadda"

Isi borang kat bawah ni ya! Nanti Finaz & team Gotmek akan contact korang okay? Ingat, 3000 YANG PERTAMA SAHAJA DULU. Kami nak bawa korang pergi Team Retreat tepi pantai sambil menyelami gagasan halalan toyyiba ni! JOM!

 

Yang pasti...

"Once you GOTMEK, You won't go back!"

ini *serius*